Over TraMat

TraMat is al 50 jaar gespecialiseerd in transportbandonderdelen en levert deze doorgaans uit voorraad. Deze kenmerken zich door een hoge kwaliteit en lange levensduur. De efficiëntie en effectiviteit van onze stofbeperkingsproducten is ongeëvenaard.
TraMat heeft met haar klantgerichte en persoonlijke aanpak al veel bedrijven weten te overtuigen.

Geschiedenis

Pand TraMat

Vanaf 1973 is TraMat actief in de bulk en recycling industrie. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het ontwikkelen en leveren van bandtransporteurs, trechters en bunkers aan de zand- en grindindustrie, waarna in de jaren 80 recyclinginstallaties het assortiment naar de bouw- en sloopafval verbreedde.

Eind 1990 evolueerde TraMat door naar leverancier van onderdelen voor transportbanden van dezelfde klanten waaraan eerder installaties waren geleverd. Met onze kennis en kunde werden wij ook door nieuwe klanten benaderd die steeds meer geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de levensduur van slijtagegevoelige onderedelen van de bandtransporteur.

TraMat bezoekt vanzelfsprekend ook haar eindklanten waardoor wij met stofoverlast werden geconfronteerd. Daarom is TraMat al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in stofbeperking door middel van verneveling.

 

Kernwaarden

Klantgerichtheid

TraMat onderscheidt zich door een klantgerichte aanpak en persoonlijke begeleiding bij haar klanten. Bij TraMat zoeken wij samen met de klant naar de beste oplossingen. Hierdoor is de klanttevredenheid zeer hoog en ontvangen wij nagenoeg geen klachten. Mochten er toch klachten zijn, dan worden deze meteen opgelost. Zo wordt u bij TraMat gegarandeerd goed geholpen.

Snelle levering

TraMat weet dat transportbandonderdelen zo snel mogelijk geleverd moeten worden. Daarom worden onze producten meestal de volgende dag al geleverd. Ook speciale rollen of trommels die op maat gemaakt worden zijn meestal binnen twee weken geleverd.

Duidelijkheid

Bij TraMat informeren wij onze klanten zo goed mogelijk, zodat u weet waar u aan toe bent. Zijn er betere of goedkopere oplossingen voor uw situatie? Dan informeren wij u over de mogelijkheden en bespreken wij de voor- en nadelen van deze oplossingen ten opzichte van uw huidige situatie. Systemen worden geleverd met duidelijke en volledige handleidingen, zodat u voorzien bent van de benodigde informatie. En mocht u er toch niet uit komen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kom meer te weten met onze minicursussen

Kennis en ervaring

TraMat staat bekend om haar kennis en ervaring. Al 50 jaar helpt TraMat haar klanten met de meest complexe situaties. De expertise van TraMat is wat het bedrijf zo sterk maakt. Dankzij onze technische achtergrond en knowhow krijgen onze klanten altijd gedegen advies en zijn wij contant bezig om nog beter in te spelen op de behoeften van onze klanten.

Ontdek welke projecten TraMat al eerder heeft uitgevoerd

Innovatie

Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om onze klanten steeds betere producten te bieden. Als wij merken dat producten verbeterd kunnen worden, laten wij het niet na deze te verbeteren en op te markt te brengen. Zo heeft TraMat de Seal Masterbar bandondersteuning en de Scrape Air bandreiniger ontwikkeld en hebben we onze veiligheidscomponenten aanzienlijk verbeterd. Momenteel zetten we vooral in op het nog efficiënter en effectiever maken van onze stofbeperkingsproducten.

Kom meer te weten over onze innovativiteit

Verantwoord en duurzaam

TraMat zet in op verantwoorde en duurzame producten. Producten van TraMat zijn zo veel mogelijk gemaakt van recyclebare en milieuvriendelijke materialen. Onze producten zijn ontwikkeld en geproduceerd voor een lange levensduur en worden constant geïnnoveerd om een nog lager verbruik te realiseren. Het transport van goederen proberen wij zo veel mogelijk te combineren om onnodige kilometers te voorkomen. Met al deze maatregelen proberen wij de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu en de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Zo is TraMat verantwoord en duurzaam bezig.

Leer meer over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid